Wethouder Egge Jan de Jonge komt naar IVN en het voedselbos

Wethouder Egge Jan de Jonge komt naar IVN en het voedselbos

Vandaag (maandag 20 november) komt wethouder Egge Jan de Jonge bij IVN en voedselbos.
Het programma start om 15.00.
15.00 uur: Ontvangst in Rode Schuur. Allereerst wat achtergrondinfo over IVN en het  voedselbos.
15.30 uur: Korte rondleiding door de Rode Schuur en het buitenterrein.
16.00 uur: Al wandelend naar de locatie van het voedselbos. Waarbij Egge Jan, Lydia en Evelyne een korte toelichting geven.
16.30 uur: Terug naar de Roode Schuur en afsluiten.

Je bent welkom!

Lees meer
Bomen Blessen

Bomen Blessen

In het bosperceel waar Voedselbos Zeewolde gaat komen werd op dinsdag 4 juli een klein startfeestje georganiseerd. De populieren die 47 jaar lang aanzet hebben gegeven tot een bos, zijn geblest door de vrijwilligers. Er was een mooi verhaal om de bomen te bedanken, waarna men twee aan twee het schemerige bos inging om de bomen te voorzien van kleurige blessen.

Lees meer
Voedselbos Ketelbroek – Excursie

Voedselbos Ketelbroek – Excursie

Het bezoek aan Ketelbroek in juni was inspirerend en ook bijzonder warm! We waren met een groep van 12 Zeewoldenaren te gast bij Wouter van Eck, de voedselbosboer die ongeveer 8 jaar geleden ruim 2 hectare voedselbos heeft aangelegd op kale landbouwgrond. In die 8 jaar is een bijzonder gebied ontstaan met een enorme biodiversiteit en talloze eetbare soorten waarvan we ook diverse smaken konden proeven. Wat een voedselbos kan worden gaat enorm leven als je het met eigen ogen hebt kunnen zien. Helaas kon niet iedereen mee die zich had aangemeld, In het voorjaar van 2018 zullen we weer een bezoek plannen.

Lees meer
Groen licht voor Voedselbos Zeewolde!

Groen licht voor Voedselbos Zeewolde!

Het heeft even geduurd maar nu is het zover! Het voedselbos Zeewolde heeft groen licht van het college van B&W van Zeewolde. Nu kunnen we vervolgstappen gaan zetten! Er zijn een aantal investeringen nodig om het plan tot uitvoer te kunnen brengen en...

Lees meer